Oooooooh !! Ik smelt!

01 augustus 2017

Phoe , het was zo'n dag dat ik niet echt mijn draai kon vinden. Het was niet eens een maandag. Geen zin in schilderen of tekenen. Al helemaal niet in administratie en zeker niet in koffievisite. Vaak verzand ik dan in opruimen. Een beetje verveeld opende ik dus maar mijn werkkast en dacht "Laat ik eens die voorraad papier en tekenspullen onder de loep nemen"


Door de tijd heen verdwijnen allerlei  "voor het geval dat ........"  spullen of nog beter " ter inspiratie....." dingen achter die deur. Tijd voor een flinke beurt! Muziekje aan en opruimen geblazen.


Boven op de kast liggen twee houten tekenkistjes, eveneens een prima opbergplek. In 1 van die koffertjes bewaar ik mijn aquareldoos en kwasten. Grijpklaar voor vertrek zou je kunnen zeggen. Ook daarin verzamelden zich allerlei kleine inspirerende en mogen niet weg blaadjes, papiertjes, kaartjes, kleurtjes enz.

In het deksel van dat ene donkere koffertje vind ik een piepklein tekeningetje ........... ik smelt!


Het is niet veel groter dan 10 x 10 cm en lag jaren geleden op mijn hoofdkussen. Eén van de vele lieve schattige briefjes. Dit is een heel bijzonder tekeningetje door de gekozen vormen en het kleurgebruik. De kunstenaar, mijn oudste dochter, was duidelijk geïnspireerd geraakt door mijn ontwerpen voor de muurschilderingen in het ziekenhuis van Tilburg.

Natuurlijk kom ik je halen!!!