Dubbel Genieten op Zondag!

02 februari 2017

Als het even lukt kijk ik op zondag naar KUNSTUUR.

Het komt op een ongelukkige tijd en opnemen kan natuurlijk, maar  terugkijken blijft ook zo een dingetje hé……druk, druk, druk …..

Aangename bijkomstigheid , “voor mij dan” het wordt gepresenteerd door een Belg. Weliswaar woonachtig in Nederland maar onmiskenbaar een “Belg”. Dubbel genieten dus. Zowel visueel als auditief voel ik mij doorgaans verwend in dat kleine uurtje. Zalig gewoon!

Heerlijk ontwapenend laat Lucas De Man allerlei nieuw of mooi of spannend werk zien. Hoogtepunten van allerlei diciplines.

En dus op een van die zondagen (ondertussen staat mijn liefde iets lekkers klaar te maken in de keuken) dat ik heerlijk in de bank gewoon rechtstreeks een kunstuurtje zat te smullen werd ik geraakt. En dat was lang geleden! Dit werk deed iets met mij.

Werk van MAEN FLORIN een (en dit is echt toeval) Belgische kunstenares. Sterker nog zij woont en werkt in de omgeving waar ik vandaan komt.

Haar sculpturen hebben iets sprookjesachtig, wonderlijke figuren in prachtige kleuren en samengesteld uit verschillende materialen. Reusachtig groot en piep klein. Allerlei verschillende wezentjes die rechtstreeks mijn ziel raakten.

Figuren die naast wonderlijkheid en zachtheid ook een geslotenheid uitstralen.

Eenzame naar binnen gerichte mensjes of ander soortige figuren. Verborgen persoonlijkheden. Geen contact! Er is geen contact!

Tjee dacht ik hier zou ik wel een werk van willen hebben en DAT denk ik niet zo snel. Eigenlijk bijna nooit.

We zijn een paar weken verder en doorgaans zakt dan de eerste emotie van het zien en voelen van dat moment. Maar nu niet, deze sculpturen blijven mij bezig houden………Dat wordt dus sparen! In ieder geval iets voor op mijn bucketlist (en die is gelukkig niet zo heel erg lang)